OBRES
-
Projectes
-
El llenguatge//La_langue
-
Panòptic_frontera 601
-
Temps de Plom i Plata
- El projecte
- Les maletes kafkianes
- Banyuls – Portbou_muga 600
- Panòptic de Bentham
- Moments plata - Hospitalitat
- Moments plata - El poder de la imatge
- Moments plata - Ferida de (la) plata
- Moments plata - La innocència del mal
- Moments plata - Casa tomada polisémica
- Moments plata - Un gol per a sobreviure
- Retorn a casa
- Habitatges de La Seda
- En Residència-Antaviana
-
Plom-Plata
-
Un altre fi. LA RESTA
-
Polititzacions del malestar
- Optimització combinatòria
- Trilogia de la privadesa
- Antikeres
- Domus Aurea
- Sibil·la
- Entrellibres-ales
- En la interior bodega de mi amado bebí
- Europa TV
- Naranjitas de la Xina
- Paisatge memòria
- Constel·lacions
- Missions desaparegudes
- Ferida de temps
-
Riu de la plata
- Gens d'aigua
-
-
Videos
- Introducció
-
Videoinstal·lacions
- Panòptic_frontera 601
- Les maletes kafkianes
- Kenosi- Anti-Keres
- Entrellibres-ales. Llibre de sorra
- Entrellibres-ales. Josefine
- Entrellibres-ales. Das Kind
- Domus Aurea
- Sibil·la
- Desig
- Ferida.Esbalaïment de Narcís
- Ferida. Llençol Sant
- Ferida. Madelaine
- Cardamom
- De la Pampa a Les Garrigues
- Europa TV
- Europa TV. L'espectador
- Correcció
-
Vídeos monocanal
-
Vídeo - documentals
-
Vídeo - poemes
-
Fotografies
-
Pintures
-
Dibuixos
-
Correcció
- CAPS.A.10
-
-
Edicions
Mostra-arxiu
POLITITZACIONS DEL MALESTAR
Polititzacions del malestar: processos creatius i experiències compartides
Polititzacions del malestar parteix de la voluntat d’aprofundir en altres maneres de gestionar el malestar des dels processos creatius configurant un itinerari articulat per diverses experiències artístiques que perfilen el malestar a partir de la seva dimensió política, col·lectiva, i tornant a la societat el que invisibiliza. En la societat actual, el malestar es tracta, principalment, des de la psiquiatria i la psicologia conductista, que augmenten la medicalització dels neguits i en propicien una gestió passiva. Davant aquesta progressiva alienació, que s’articula des de les institucions hegemòniques, l’art es pot transformar en una via per cercar altres maneres de relacionar-se amb la inquietud, per assumir un rol actiu i responsable cap a la pròpia realitat.
Aquests processos creatius per gestionar el malestar, treballats mitjançant una dimensió individual i col·lectiva, participativa i política, mostren com l’art és un instrument per canalitzar els conflictes. La relació entre el que és íntim i el que és públic, vinculat al germen «el que és personal és polític» i a «l’ètica de l’atenció», connecta amb la creació «d’altres maneres» de gestionar i polititzar el malestar des de la creació i potenciar així un pensament crític.
Aquesta mostra proposa una aproximació a diversos projectes i accions que ja s’han dut a terme dels artistes Francesc Abad, Nora Ancarola i Marga Ximenez, Pep Dardanyà, Domènec, Núria Güell, Josep-Maria Martín, Pilar Millán, Matilde Obradors, Carlos Pina, María Ruido i Eulàlia Valldosera per tal d’exposar i compartir la gestió del desassossec, de la vulnerabilitat, des de diversos prismes. En tots aquests projectes són essencials el procés, el compromís i una dimensió col·laborativa.
Les propostes de Rufino Mesa, Virginia García del Pino i del Colectivo Enmedio han estat produïts per Arts Santa Mònica en el marc del projecte Polititzacions del malestar.
Polititzacions del malestar és un projecte expositiu creat i coordinat per Nora Ancarola, Daniel Gasol i Laia Manonelles Moner
Exposició
Coordinació exposició
Roger Vinent
Direcció de muntatge
Xavier Roca
Audiovisuals
Jokin Buesa
Disseny gràfic
SVB - Rosa Álvarez
Agraïments
A Jaume Reus pel suport al projecte des dels seus inicis. A Carme Sais, Andreu Dengra, Joana Roda, Mercè Pomer i Albert Macaya, per la col·laboració facilitant espais per al desenvolupament i la producció de les obres. Als artistes participants per la seva confiança. A l’Institut d’Alella i la seva directora Lina Rubio Escuder. A Ulla Blanca Lima, Xavi Sert i Letícia Rodríguez per la seva col·laboració en el projecte educatiu. Al MACBA per l’aportació de l’obra de Francesc Abad