OBRES

Nora Ancarola

A mesura que avança en el temps, el meu treball està cada vegada més estretament relacionat amb dos aspectes de la realitat que em preocupen especialment: la capacitat dels llenguatges artístics per aportar noves lectures als petits –o grans– relats històrics i la realitat social i d'altra banda, l'observació i la utilització dels processos creatius en la seva potencialitat per gestionar el malestar individual i sistèmic com a instrument de transformació.

Tenint en compte aquestes dues consideracions he realitzat pintures, fotografies, vídeos i instal·lacions, en les quals les imatges posen en joc l'íntim i el públic en una clara voluntat de revisió de l'estatus que els regula. Cada projecte requereix un procés diferent alhora que una resolució tècnica, processual i espacial específica. Posar en diàleg imatge i text és també recurrent en el meu treball des dels inicis.

Antikeres, part de la Trilogia de la privadesa (projecte compartit amb Marga Ximenez i amb la participació de més de cinquanta professionals col·laboradors i col·laboradores), Optimització combinatòria amb Ulla Blanca Llima, Polititzacions del malestar amb Laia Manonelles i Daniel Gasol, i el projecte Temps de Plom i Plata. Derives obligades, demostren també la importància que va adquirint en la meva obra el treball compartit i la seva dimensió social i política.