OBRES

Trilogia de la privadesa

amb Marga Ximenez

A l’àgora

La ciutat sempre ha estat configurada al voltant d’un espai públic, l’àgora, la plaça, el fòrum. De mica en mica el lloc de trobada es va anar transformant, tot passant per estadis molt diversos fins a arribar al punt en què la localització en si és poc rellevant. La comunicació i transmissió d’esdeveniments es produeix a temps real i l’interior i l’exterior són conceptes espacials que freqüentment s’esvaeixen.

Malgrat les dificultats que comporta abordar qüestions de l’ambigu àmbit privat, l’any 2004 Nora Ancarola i Marga Ximenez van decidir treballar a partir d’experiències personals ficcionades –on el temps del que és real i la velocitat del que és transmissible es posen en confrontació–, i posar en relleu els límits de la realitat individual i la seva aparença pública. La inevitable tecnologia participa com a part dels elements utilitzats en les instal·lacions, al mateix temps que com a mitjà relacional amb les més de 70 persones que col·laboren en el projecte, algunes de les quals ja des dels seus inicis.

Al principi la intenció va ser la de realitzar un treball conjunt, tenint en compte els espais compartits –la casa, el taller, la galeria (MXEspai1010)– i els conflictes que podien produir-s’hi.

Al cap de 6 anys van concloure el treball Trilogia de la Privacitat, que consideren obert no només per la seva extensió en el temps sinó per les transformacions que s’han anat produint i l’aparició de noves idees que, en cada presentació que es fa en els diferents espais, enriqueixen i amplien la idea original.

http://www.trilogia-privadesa.blogspot.com.es/

Exposat en:

Presentació al Centre Arts Santa Mònica, 2010 Barcelona

Roca Umbert, Fàbrica de les Arts, 2011 Granollers

Carte d'Arte Mostre, 2012 Catània

MXEspai1010, 2012 Barcelona
 
Tinglado 2 del Moll de Costa, 2013 Tarragona

IEI Sala Gòtica, 2013 Lleida


Text de presentació por Silvia Muñoz d'Imbert

Notes de prema 1  |  Nota de premsa 2
Catáleg:  (format ebook)  |  (format PDF)

Espacios